Hungarian
XV. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás 

Korábbi szponzoraink és kiállítóink

 • tanszék Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék
  A Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszéke a hazai geográfusok képzésében a geoinformatika és részben a geomorfológia specializációk gondozásáért és kutatói-oktatói utánpótlásáért felel. 2022-től indult el legújabb képzésünk, a geoinformatika MSc. Tanszékünk 2010 óta rendezi a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítást.
 • LEICA Leica Geosystems Hungary Kft.
  A Leica Geosystems prémium termékek és innovatív megoldások fejlesztése révén a különféle iparágakban, például repülőgépgyártásban, hadiiparban, biztonságtechnikában, építőiparban és gyártásban dolgozó szakemberek számára egyet jelent a megbízható, térbeli adatok kezelésére alkalmas rendszerekkel. A precíz és pontos műszerek, kifinomult szoftverek és megbízható szolgáltatások révén a Leica Geosystems nap mint nap értéket szolgáltat azok számára, akik világunk jövőjét formálják.
 • GPSCOM GPSCOM Kft.
  Ahogyan nevünk is mutatja, cégünk fő tevékenységei a műholdas helymeghatározás (GPS/GNSS) eszközeinek nagy és kiskereskedelmi értékesítésére, valamint a vezeték nélküli hírközlés, ezen belül beszéd és adatátviteli URH eszközök nagy és kiskereskedelmi értékesítése, továbbá a műholdas kommunikációs eszközök, illetve az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.
 • TopoLynx TopoLynx Kft.
  TopoLynx Kft. geoinformatikai szoftverfejlesztő és szolgáltató cég, amelyet 2016-ban alapított egy ezen a területen 25 éves tapasztalattal rendelkező mérnökcsapat. A cég tevékenységi köre a többplatformos irodai, webes és terepi geoinformatikai alkalmazások fejlesztése, pontfelhő adatok feldolgozása, valamint GNSS vevők, mérőműszerek és terepi számítógépek értékesítése.
 • UVATERV UVATERV Zrt.
  Az Út-, Vasúttervező Zrt. több, mint hét évtizede Magyarország egyik legnagyobb közlekedési infrastruktúra tervezője.
 • HM Zrínyi HM Zrínyi Nonprofit Kft.
  Társaságunk az országban egyedülállóan rendelkezik a teljes térképészeti vertikummal, melynek keretében légifényképészeti, fotogrammetriai, geodéziai, térinformatikai, kartográfiai és nyomdai tevékeny­séget végzünk. A védelmi célokat szolgáló geoinformációs feladatokban, többek között az új haditechnikai eszközök üzemeltetéséhez szükséges adatbázisok előállításában kizárólagos partnerei vagyunk a Honvédelmi Minisztériumnak és a Magyar Honvédségnek.
 • AllTerra AllTerra Hungary Kft.
  Az AllTerra Hungary Kft. a Trimble Geospatial üzletágának magyarországi szerződött hivatalos viszonteladó partnere. A tevékenységi körébe tartozik a Trimble geodéziai termékeinek forgalmazása, oktatása és szervizelése. Emellett a YellowScan LiDAR termékei, valamint a német Quantum-Systems GmbH eVTOL drónjait is forgalmazzuk. A légi felmérések mellett az amerikai Seafloor Systems hidrográfiai felmérő hajóinak forgalmazásával biztosítjuk, hogy mindennemű geodéziai feladathoz tudjunk megoldást találni.
 • RoaData Consulting Kft. RoaData Consulting Kft.
  Távérzékelési megoldások felmérésekhez és biztonságtechnikai felhasználásra: RIEGL statikus, mobil, légi és UAV, csúcsteljesítményű lézerszkennerek, VEXCEL nagyformátumú légi digitális kamerarendszerek, ACECORE professzionális ipari drónok, EMLID Reach RTK GNSS eszközök, eSurvey RTK GNSS eszközök és terepi vezérlők, Scan&Go méréstechnikai állványok, GPA Seabot autonóm mérőhajók, Inertial Labs méréstechnikai rendszerek és LIDAR integrációk, ReDuct 3D csővezeték felmérő rendszerek.
 • Légtér.hu Légtér.hu Kft.
  A Légtér.hu Kft. piacvezető a távpilóta képzés területén, az alapoktól a növényvédelmi drónpilóta képzésig biztosítjuk a távpilóták számára a szaktudás elsajátítását. Teljes körű megoldást nyújtunk a drónszabályozásnak való megfeleléshez, így partnereink számára az engedélyeztetési eljárások lefolytatását, valamint egyedi konzultációt biztosítunk, illetve térképes felülettel segítjük a legális drónhasználatot.
 • Lechner Lechner Tudásközpont
  A Lechner Tudásközpont a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi, ingatlan-nyilvántartási és térinformatikai szakmai háttérintézménye, küldetése az épített környezethez és téradatokhoz kapcsolódó széles körű közszolgáltatásainak digitalizációja és társadalmasítása.
 • GDi ESRI GDi Magyarország Kft.
  A GDi Magyarország Kft. az Esri ArcGIS termékek és működő térinformatikai rendszerek szállítója. Hatékony technológiai megoldásokat nyújt az emberi és természeti erőforrások, eszközök, infrastruktúra, üzleti folyamatok és műveletek kezelésére. Tanácsot ad, tervez, licencel, bevezet, oktat, üzemeltet és menedzseli az optimális alkalmazott technológiai üzleti megoldások teljes életciklusát.
 • GEOIQ GeoIQ Imaging Kft.
  A GeoIQ Imaging Kft-nél hiszünk abban, hogy minőségi információkkal (légifelvételek, műholdfelvételek) hatékonyabbá válhat a döntéshozás. E célból alakult meg cégünk. Hírnevünkhöz hozzájárul a térbeli képalkotás területén nyújtott magas szintű technikai tudás, szakértelem, továbbá sok éves tapasztalatunk az adatgyűjtés, elemzés és kiértékelés terén.
 • GeoEdu GeoEdu Magyarország Kft.
  Oktatás, Terméktámogatás, Geoinformatika
  A GeoEdu Magyarország Kft. professzionális tudásbázist tesz elérhetővé Partnerei, Felhasználói számára, letölthető műszaki dokumentációk, személyes konzultációk, tréningek és előadások formájában. Emellett szívesen veszünk részt különleges geoinformatikai projektekben, megoldásuk kidolgozásában.
 • Envirosense Envirosense Hungary Kft.
  A távérzékelés, elsősorban a légi szenzorokkal készített felvételek készítésének, feldolgozásának specialistája. A távérzékelési eszközök közül elsősorban a légi hiperspektrális (AISA) és a LIDAR technológiákat alkalmazzuk. A termékek előállítása során számos hazai és nemzetközi céggel, kutatóintézettel és felsőoktatási intézettel dolgozunk együtt, hogy a rendelkezésre álló technológiák közül a legkorszerűbbeket és a leghatékonyabbakat tudjuk alkalmazni a gyakorlatban.
 • CAD+Inform Kft. CAD+Inform Kft.
  A CAD+Inform Kft. 30 éve foglalkozik mérnöki, tervező és elemző számítógépes rendszerek forgalmazásával és fejlesztésével, valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal. A piacvezető Autodesk alkalmazások magyarországi forgalmazója, valamint a GIS megoldások terén az ESRI fejlesztő partnere. A folyamat elemzési, fejlesztési szakág alapját a WITNESS prediktív esemény alapú folyamat-szimulációs és optimalizációs szoftver kizárólagos magyarországi termék képviselete adja.
 • Tripont Foto Video Kft. Tripont Foto Video Kft.
  A Tripont több mint 30 éve van jelen a fotós-videós piacon. Az elmúlt években kiemelten fejlesztettük kulturális örökség digitalizálási és múzeumtechnológiai üzletágunkat. Mint a közép-európai régió Phase One disztribútorok, hazánkban mi képviseljük és forgalmazzuk technológiáit, valamint jelentős eszközparkkal is rendelkezünk. Kamerarendszereink megfelelnek az ipari és légi képalkotási piac gyorsan fejlődő követelményeinek.
 • Manufaktura Kft. Manufaktura Kft.
  A Manufaktura Kft. közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik online térinformatikai rendszerek fejlesztésével. SmartGIS termékünk egy WebGIS rendszer mely a pontfelhők integrálásával az adatmegjelenítés mellett a feldolgozásra fókuszál, alternatívát kínálva az asztali alkalmazások helyett. Hatékonyságának kulcsa a weben keresztüli munkamegosztásban, MI eszközök beépülésében, centralizált adatokban és az intuitív kezelői felületben rejlik.
 • 3D Geosolutions Hungary Kft. 3D Geosolutions Hungary Kft.
  A 3D Geosolutions Hungary Kft. 2016 óta – mint szerződött partner – a Trimble Geospatial termékek forgalmazásával, bérletével és támogatásával biztosítja partnerei elégedettségét. A korszerű 3D lézerszkennelési technológiák mindig kiemelten fontos terület volt a cég életében, a mostani mobilszkennelési trendeket követve a portfólióbővítés révén pedig elérhetők a kimagasló ár-érték arányú FJ Dynamics startup Trion termékcsalád megoldásai is!
 • FJ Dynamics FJ Dynamics
  Az FJ Dynamics évek óta jelen van már Magyarországon is, leginkább a mezőgazdasági GNSS alapú vezérlésekben. Azóta viszont a térinformatikai irányú fejlesztések révén egy igen komplex termékportfólióval rendelkezik a kézi lézerszkennerektől elkezdve a 3D-s gépvezérlésekig! Dinamikus startup olyan alapítókkal és befektetőkkel, mint DJI, Tencent! A munkavállalók 70%-a kutatás-fejlesztéssel foglalkozik! Globális vállalat számos központtal a világban. „Create for a Better World”
 • ?
  Az Ön cége?
Legyen a szponzorunk!


XV. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
2024. május 23-24.


Folytatva az eddigi évek hagyományait, idén is megrendezzük a Térinformatikai Konferenciát és Szakkiállítást magyar és angol szekciókkal, bővített témakörökkel.
A Debreceni Egyetem konferenciájának célja, hogy elősegítse a felhasználók ismereteinek bővítését és szakmai fejlődését a GIS (szabad és piaci szoftverek) témakörében. A kétnapos program során prezentációk, vitaindító előadások, workshopok és társasági események várják a résztvevőket.

Első körlevél

Második körlevél

Harmadik körlevél


A konferenciával kapcsolatos extra tartalmakért kövessék a Facebook oldalunkat, valamint a konferencia eseményét!

A konferencia Facebook oldala


Üdvözlettel,
A SzervezőbizottságA konferencia szervezőbizottsága

Elnök: Prof. Dr. Szabó Szilárd - a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetének igazgatója
Társelnök: Prof. Dr. Lóki József - professzor emeritus
Dr. Pázmányi Sándor - eKÖZIG ZRT., vezérigazgató
Pajna Sándor - eKÖZIG ZRT., elnök
Dr. Sik András - Lechner Tudásközpont, igazgató
Dr. Szabó György - NYE, rektor; HUNAGI, főtitkár

A konferencia tudományos tanácsa

Dr. Lóki József - professor emeritus, DE
Dr. Gyenizse Péter - egyetemi docens, PTE, az MTA Természetföldrajzi Tudományos Bizottság Geoinformatikai Albizottságának az elnöke
Dr. Négyesi Gábor - egyetemi docens, DE
Dr. Pásztor László - igazgató, HUN REN ATK-TAKI
Dr. Szabó Gergely - egyetemi docens, DE
Dr. Szabó Szilárd - egyetemi tanár, DE

A konferencia titkársága

Prof. Dr. Szabó Szilárd - regisztráció, tudományos ügyek
szabo.szilard@science.unideb.hu
Szabó Oktávia - pénzügyek (számlák, átutalások)
szabo.oktavia@science.unideb.hu
Dr. Szabó Loránd - a konferencia honlapja
szabo.lorand@science.unideb.hu
Dr. Négyesi Gábor - cikkek beküldése
negyesi.gabor@science.unideb.hu
Dr. Túri Zoltán Krisztián - tájékoztatás
turi.zoltan@science.unideb.hu

Határidők

Jelentkezési határidő résztvevőként, előadóként és kiállítóként
(2024. május 1. előtt kedvezményes áron)
2024. május 12.
A konferenciakötetbe szánt cikkek feltöltési határideje
(max. 8 B5 méretű oldal, formai követelmények lentebb)
2024. április 21.
A konferencia programjának véglegesítése, körlevél kiküldése 2024. május 17.
A lektorált kiadvány megjelentetése és a konferencia kezdete 2024. május 23.


Regisztráció


Regisztrációjával hozzájárul, hogy az Ön e-mail címére a jelenlegi és a jövőbeni szakmai konferenciáról információkat küldjünk.
A regisztráció törlésére legkésőbb 2024. május 12-ig van lehetőség, egyéb esetben a regisztrációs díj visszatérítésére nincs lehetőség!

A regisztrációs díj magában foglalja a catering díját, amely tartalmazza az állófogadás, az ebédek, valamint a kávészünetek költségét.
Ennek díja 23.000 HUF, mely külön tételként fog szerepelni a számlán a regisztrációs díj mellett.
Ez az összeg tartalmazza az ÁFA-t és közvetített szolgáltatásként kerül továbbszámlázásra.

A regisztrációs felület 2024. május 12-én éjfélkor lezár.

Regisztrációs díj


2024. május 1. előtti regisztráció esetén:
Összesen: 45.000 HUF

(Ebből regisztrációs díj: 22.000 HUF és catering díj: 23.000 HUF)


2024. május 2-12. közötti regisztráció esetén:
Összesen: 55.000 HUF

(Ebből regisztrációs díj: 32.000 HUF és catering díj: 23.000 HUF)


Diákoknak és nappali tagozatos PhD hallgatóknak:
Összesen: 40.000 HUF

(Ebből regisztrációs díj: 17.000 HUF és catering díj: 23.000 HUF)
Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
Az elmélet és a gyakorlat találkozása a térinformatikában
- konferenciakötet -A konferenciakötetbe szánt előadáskivonatok formai követelményei az alábbi linken érhetők el:
Formai követelmények