Hungarian
XIII. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás 

Szponzoraink és kiállítóink

 • tanszék Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék
  A Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszéke a hazai geográfusok képzésében a geoinformatika és részben a geomorfológia specializációk gondozásáért és kutatói-oktatói utánpótlásáért felel. 2022-től indult el legújabb képzésünk, a geoinformatika MSc. Tanszékünk 2010 óta rendezi a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítást.
 • LEICA Leica Geosystems Hungary Kft.
  A Leica Geosystems prémium termékek és innovatív megoldások fejlesztése révén a különféle iparágakban, például repülőgépgyártásban, hadiiparban, biztonságtechnikában, építőiparban és gyártásban dolgozó szakemberek számára egyet jelent a megbízható, térbeli adatok kezelésére alkalmas rendszerekkel. A precíz és pontos műszerek, kifinomult szoftverek és megbízható szolgáltatások révén a Leica Geosystems nap mint nap értéket szolgáltat azok számára, akik világunk jövőjét formálják.
 • Construsoft Construsoft Kft.
  A Construsoft Kft. építőmérnöki szoftverek terjesztésére, telepítésére, oktatására és a szakmai háttér biztosítására szakosodott, és több mint 20 éve van jelen a magyar piacon, mint a finn Trimble Solutions Corporation Tekla Structures szoftvereinek és BIM megoldásainak - Trimble Connect - magyarországi képviselője.
 • Arkance Arkance Systems Hungary
  Az Arkance Systems HU Kft. (korábban Varinex-CADStudio Kft.) terméktervezési, gyártási, építészeti, építőmérnöki, kivitelezési, térinformatikai, infrastruktúra tervezési és üzemeltetési, 3D látványtervezési, dokumentumkezelési és eszközkezelési projektekhez kínál megoldásokat. Az Autodesk technológiáira épülő infrastruktúra BIM-mel is összekapcsolható téradatbázis alapú megoldásunkkal a víziközmű-, távhő-, önkormányzati- és telekommunikációs ágazatokban vezető szerepet töltünk be a műszaki térinformatikai és e-közmű megoldások területén.
 • GPSCOM GPSCOM Kft.
  Ahogyan nevünk is mutatja, cégünk fő tevékenységei a műholdas helymeghatározás (GPS/GNSS) eszközeinek nagy és kiskereskedelmi értékesítésére, valamint a vezeték nélküli hírközlés, ezen belül beszéd és adatátviteli URH eszközök nagy és kiskereskedelmi értékesítése, továbbá a műholdas kommunikációs eszközök, illetve az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.
 • TopoLynx TopoLynx Kft.
  TopoLynx Kft. geoinformatikai szoftverfejlesztő és szolgáltató cég, amelyet 2016-ban alapított egy ezen a területen 25 éves tapasztalattal rendelkező mérnökcsapat. A cég tevékenységi köre a többplatformos irodai, webes és terepi geoinformatikai alkalmazások fejlesztése, pontfelhő adatok feldolgozása, valamint GNSS vevők, mérőműszerek és terepi számítógépek értékesítése.
 • UVATERV UVATERV Zrt.
  Az Út-, Vasúttervező Zrt. több, mint hét évtizede Magyarország egyik legnagyobb közlekedési infrastruktúra tervezője.
 • HM Zrínyi HM Zrínyi Nonprofit Kft.
  Társaságunk az országban egyedülállóan rendelkezik a teljes térképészeti vertikummal, melynek keretében légifényképészeti, fotogrammetriai, geodéziai, térinformatikai, kartográfiai és nyomdai tevékeny­séget végzünk. A védelmi célokat szolgáló geoinformációs feladatokban, többek között az új haditechnikai eszközök üzemeltetéséhez szükséges adatbázisok előállításában kizárólagos partnerei vagyunk a Honvédelmi Minisztériumnak és a Magyar Honvédségnek.
 • AllTerra AllTerra Hungary Kft.
  Az AllTerra Hungary Kft. a Trimble Geospatial üzletágának magyarországi szerződött hivatalos viszonteladó partnere. A tevékenységi körébe tartozik a Trimble geodéziai termékeinek forgalmazása, oktatása és szervizelése. Emellett a YellowScan LiDAR termékei, valamint a német Quantum-Systems GmbH eVTOL drónjait is forgalmazzuk. A légi felmérések mellett az amerikai Seafloor Systems hidrográfiai felmérő hajóinak forgalmazásával biztosítjuk, hogy mindennemű geodéziai feladathoz tudjunk megoldást találni.
 • RoaData Consulting Kft. RoaData Consulting Kft.
  Távérzékelési megoldások felmérésekhez és biztonságtechnikai felhasználásra: RIEGL statikus, mobil, légi és UAV, csúcsteljesítményű lézerszkennerek, VEXCEL nagyformátumú légi digitális kamerarendszerek, ACECORE professzionális ipari drónok, EMLID Reach RTK GNSS eszközök, eSurvey RTK GNSS eszközök és terepi vezérlők, Scan&Go méréstechnikai állványok, GPA Seabot autonóm mérőhajók, Inertial Labs méréstechnikai rendszerek és LIDAR integrációk, ReDuct 3D csővezeték felmérő rendszerek.
 • greehill greehill
  greehill is a green tech company that provides intelligent data, tools, and insights about urban trees to make cities greener, healthier and more resilient. greehill's leading 3D Digital Twin Technology helps tree care specialists increase the productivity of forestry operations, the safety of humans and infrastructure, and the positive impact of urban trees on urban life.
 • INTERMAP Kft. INTERMAP Kft.
  Az Intermap több, mint 20 éve fejleszt térinformatikai megoldásokat. Az adatgyűjtéstől a feldolgozáson át a megjelenítésig mindenre kínál megoldást. Adatgyűjtés a Geometer felmérő eszközzel, kiértékelés a FortemapAI testreszabható modelljeivel, és 2 vagy akár 3D megjelenítés a Fortemap web alapú GIS-ben.
 • Geomentor Kft Geomentor Kft.
  A Geomentor Kft 2011 évben jött létre azzal a céllal, hogy a magyarországi földmérőket és térinformatikai szakembereket ellássa korszerű GNSS technológiai eszközökkel és magas szintű terméktámogatással. A vállalkozás jelenleg az amerikai Javad GNSS, a svéd Satlab és a kínai Hi-Target gyártók hazai képviselőjeként tevékenykedik.
 • GDi ESRI GDi Magyarország Kft.
  GDi Magyarország Kft (korábban ESRI Magyarország Kft.) az ESRI ArcGIS termékek és a működő térinformatikai rendszerek egyetlen magyarországi szállítója.
 • GEOIQ GeoIQ Térinformatikai Kft.
  A GeoIQ Térinformatikai Kft-nél hiszünk abban, hogy minőségi információkkal (légifelvételek, műholdfelvételek) hatékonyabbá válhat a döntéshozás. E célból alakult meg cégünk. Hírnevünkhöz hozzájárul a térbeli képalkotás területén nyújtott magas szintű technikai tudás, szakértelem, továbbá sok éves tapasztalatunk az adatgyűjtés, elemzés és kiértékelés terén.
 • GeoEdu GeoEdu Magyarország Kft.
  Oktatás, Terméktámogatás, Geoinformatika
  A GeoEdu Magyarország Kft. professzionális tudásbázist tesz elérhetővé Partnerei, Felhasználói számára, letölthető műszaki dokumentációk, személyes konzultációk, tréningek és előadások formájában. Emellett szívesen veszünk részt különleges geoinformatikai projektekben, megoldásuk kidolgozásában.
 • MyActionCam MyActionCam Magyarország Kft.
  Cégünk 2008-as indulása óta vezető szerepet tölt be a mozgó híradás-technikai eszközök forgalmazásában és javítási és karbantartási szolgáltatások nyújtásában. Szolgáltatásaink segítségével költséghatékony megoldást nyújtunk partnereink számára legyen szó akár természeti károk, ipari létesítmények vizuális és szenzoros felméréséről, védelméről akár légi felvételek készítéséről.
 • HRP Europe Kft. HRP Europe Kft.
  A HRP Europe Kft. a hazai piac meghatározó informatikai disztribútoraként teljes körű termékkínálatot, kiemelt partnereinken keresztül pedig consulting, oktatási és szerviz szolgáltatást is nyújt viszonteladó partnerei részére a DJI Enterprise megoldásaiból.
 • FORGEO Kft. FORGEO Kft.
  A cég fő profilja, mérnöki tevékenység tevékenység, műszaki tanácsadás. 2015-től a földmérő műszerek forgalmazása is lett a cég profilja, mára 3 kínai kizárólagos forgalmazójává vált földmérő műszergyárak Magyarországon. Jellemzően földmérési feladatok, tervkészítés térképek, építési geodéziai ellenőrzési munkák, kataszteri földmérési munkák előfordulnak. 2016 óta, együttműködés az Infobex Kft.-vel a Geodéta-NET&CORRIGO RTK szolgáltatásért földmérési tanácsadással.
 • CORRIGO CORRIGO
  Ma Magyarország legkorszerűbb 4GNSS földi hálózata és RTK korrekciós szolgáltatása. A CORRIGO képes a GPS, GLONASS rendszerek adati mellett a Galileo és a BeiDou műhold adatokat szolgáltatni a korrekciós jelek számításához. A CORRIGO tulajdonosa és üzemeltetője az Infobex Kft. informatikai cég, szakmai és jogi megfelelőségét a FORGEO Kft. biztosítja. A CORRIGO a 2.-ik GNSS hálózat, amelyet 2021-ben kiépítettünk, az első országos GNSS hálózatunkat 2015-ben hoztuk létre.
 • Envirosense Envirosense Hungary Kft.
  A távérzékelés, elsősorban a légi szenzorokkal készített felvételek készítésének, feldolgozásának specialistája. A távérzékelési eszközök közül elsősorban a légi hiperspektrális (AISA) és a LIDAR technológiákat alkalmazzuk. A termékek előállítása során számos hazai és nemzetközi céggel, kutatóintézettel és felsőoktatási intézettel dolgozunk együtt, hogy a rendelkezésre álló technológiák közül a legkorszerűbbeket és a leghatékonyabbakat tudjuk alkalmazni a gyakorlatban.
 • ?
  Az Ön cége?


XIII. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
2022. november 3-4.

Köszönjük a részvételt!
Jövő májusban találkozunk!


A konferenciával kapcsolatos extra tartalmakért kövessék a Facebook oldalunkat, valamint a konferencia eseményét!A konferencia szekcióbeosztása

(Utolsó módosítás: 2022.11.02.)

A Főépület térképe


Első körlevél

Második körlevél

Harmadik körlevél

Negyedik körlevél


A konferencia Facebook oldala

Facebook esemény


Üdvözlettel,
A SzervezőbizottságA konferencia szervezőbizottsága

Elnök: Prof. Dr. Szabó Szilárd - az MTA Természetföldrajzi Tudományos Bizottság Geoinformatika Albizottságának elnöke
Társelnök: Prof. Dr. Lóki József - professzor emeritus
Pajna Sándor - eKÖZIG ZRT., vezérigazgató
Dr. Sik András - Lechner Tudásközpont, igazgató
Dr. Szabó György - HUNAGI, főtitkár

A konferencia titkársága

Prof. Dr. Szabó Szilárd - regisztráció, tudományos ügyek
szabo.szilard@science.unideb.hu
Szabó Oktávia - pénzügyek (számlák, átutalások)
szabo.oktavia@science.unideb.hu
Dr. Szabó Loránd - a konferencia honlapja
szabo.lorand@science.unideb.hu
Dr. Négyesi Gábor - cikkek beküldése
negyesi.gabor@science.unideb.hu
Dr. Túri Zoltán Krisztián - tájékoztatás
turi.zoltan@science.unideb.hu

Határidők

Jelentkezési határidő résztvevőként 2022. október 15.
Jelentkezési határidő előadással, poszterrel, illetve a max. 8 oldalas cikkek feltöltési határideje 2022. október 2.
A konferencia programjának véglegesítése, körlevél kiküldése 2022. október 28.
A lektorált kiadvány megjelentetése és a konferencia kezdete 2022. november 3.


Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
Az elmélet és a gyakorlat találkozása a térinformatikában
- konferenciakötet -


Konferencia kötet borítója
Letöltés (pdf)